...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» » Μπαρτζώκας: «Ο Πέτγουεϊ θα προσφέρει θέαμα»Από  τις 8 έως τις 12 Ιουλίου  μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ,  θα μυηθούν στα μυστικά του αθλήματος, από τον Αμερικανό MVP του AllStarGame, Μπρεν Πέτγουεϊ και από τους διάσημους καλεσμένους του.

Ο  νικητής του βραβείου «Aleksander Gomelski Euroleague Coach of the Year 2013», κ. Γιώργος Μπαρτζώκας ήταν ο πρώτος guest star του «Brent Petway & Friends».

Ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης για τη σεζόν που πέρασε και πρωταθλητής Euroleague με τον Ολυμπιακό, θα διδάξει, θα συνομιλήσει και θα μεταφέρει τις εμπειρίες του από το μπάσκετ σε όσους λάβουν μέρος στο πρόγραμμα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τη συμμετοχή του στο πρωτότυπο event και το νέο παίκτη των πρωταθλητών Ευρώπης:

Κύριε Μπαρτζώκα, πόσο σημαντικά θεωρείτε πως είναι τα καλοκαιρινά camp για την εξέλιξη των παιδιών στο αγαπημένο τους άθλημα;

«Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος κατά την οποία όχι μόνο τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το άθλημα, αλλά και οι επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν ατομικά για να βελτιώσουν κομμάτια του παιχνιδιού τους. Σε αντιστοιχία είναι θεωρώ κάτι ανάλογο με το σχολείο και τις καλοκαιρινές διακοπές. Αν για κάποιο διάστημα τα παιδιά έχουν την ικανότητα να συνδυάσουν τη ξεκούραση, ύστερα από μια κοπιαστική χρόνια, με τη μάθηση τότε θα έχουν πετύχει έναν τέλειο συνδυασμό. Έτσι και στο μπάσκετ αν μπορούν να συνδυάσουν τις διακοπές με συλλογή νέων πληροφοριών και γνώσεων για το άθλημα θα έχουν σημαντικό κέρδος».

Κυρίως τι πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες;

«Είναι μεγάλο το φάσμα των ηλικιών από 6 έως 16 ετών. Στις πρώτες ηλικίες, μέχρι τα 12 χρόνια, εκείνο που πρέπει να πετύχουμε εμείς οι προπονητές είναι να χαρούν, να διασκεδάσουν και τελικά να αγαπήσουν τα παιδιά το άθλημα. Μετά πρέπει να τα βοηθήσουμε ώστε να βάλουν το ένστικτο τους στο παιχνίδι, να μάθουν να ακολουθούν τους κανόνες και να πειθαρχούν στην ομάδα, χωρίς όμως να χάνουν τη χαρά και την αγάπη τους για το παιχνίδι».

Το πρόγραμμα της Costa Navarino θα έχει την ιδιαιτερότητα να λάβουν μέρος και φίλοι του αθλήματος από μεγαλύτερες ηλικίες. Οι γονείς δηλαδή των παιδιών ή όποιοι άλλοι αγαπούν το μπάσκετ και θελήσουν να συμμετάσχουν στο «Brent Petway & Friends». Εκτός από τη διασκέδαση τους, πόσο σημαντικό θεωρείτε πως είναι να γνωρίζουν καλύτερα το άθλημα που παρακολουθούν αλλά και να αθληθούν;

«Καθότι οι περισσότεροι θα είναι γονείς, πιστεύω πως το σημαντικότερο είναι να καταλάβουν πως δεν πρέπει να πιέζουν τα παιδιά τους. Να αντιληφθούν επίσης ότι δεν πρέπει να νομίζουν πως η γνώμη τους είναι πιο σημαντική από εκείνη των προπονητών των παιδιών τους. Από εκεί και πέρα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν παίζοντας μπάσκετ και ως φίλαθλοι να κατανοήσουν πως ορισμένα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ό,τι φαίνεται από έξω πως είναι. Έτσι θα είναι πιο ακριβοδίκαιοι και επιεικείς στις κρίσεις τους. Τέλος δεν χωρά αμφιβολία οτι η συμμετοχή τους στην άθληση είναι για όλους ωφέλιμη».

Κόουτς θα συναντήσετε για πρώτη φορά τον Brent Petway, ο οποίος από τη νέα σεζόν θα είναι παίκτης της ομάδας σας. Θα τον βάλετε να προπονηθεί για να μάθει από την πρώτη συνάντηση σας τη φιλοσοφία σας ως προπονητή;

«Όχι βέβαια! Νομίζω ότι ο Μπρεν Πέτγουεϊ είναι ο πιο θεαματικός παίκτης που έχω δει στην Ευρώπη και πιστεύω πως εκείνες τις ημέρες πρέπει να απολαύσουμε το ταλέντο του. Ο Μπρεν αγαπά το μπάσκετ και επειδή στόχος όλων μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα καλό είναι να τον αφήσουμε να προσφέρει θέαμα και μέρος από το ταλέντο του».

Πηγή : xaros7.gr
Tags: