...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» BASKET , SLIDER » Με αφαίρεση βαθμών και τιμωρία της έδρας για πέντε και πλέον αγωνιστικές

Ο Ολυμπιακός μετά τα επεισόδια στον τρίτο τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στον Παναθηναϊκό κινδυνεύει με αφαίρεση δύο βαθμών και τιμωρία της έδρας του για πέντε και πλέον αγωνιστικές.

Ο πειθαρχικός κώδικας του ΕΣΑΚΕ προβλέπει αφαίρεση δύο βαθμών και τιμωρία της έδρας για τουλάχιστον πέντε αγωνιστικές.

Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Στις περιπτώσεις σοβαρών επεισοδίων, δυσφημιστικών για το άθληµα τα οποία λόγω της έκτασης και της σοβαρότητάς τους καθιστούν αδύνατη, κατά την κρίση τόσο των διαιτητών όσο και του τεχνικού παρατηρητή (κοµισαρίου) του αγώνα, την οµαλή και ακίνδυνη διεξαγωγή του… εκτός από τον µηδενισµό της υπαίτιας οµάδος ή οµάδων επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο (2) βαθµών από τον βαθµολογικό πίνακα του οικείου Πρωταθλήµατος που αγωνίζεται η υπαίτια οµάδα». Ο κανονισμός προσθέτει πως «… αν τα επεισόδια γίνουν σε αγώνες της φάσης play offs… η αφαίρεση βαθµών γίνεται από τη βαθµολογία της επόµενης αγωνιστικής περιόδου. Επίσης επιβάλλεται χρηµατικό πρόστιµο 11.000,00 €».

Σε ό,τι αφορά την τιμωρία της έδρας, στον κανονισμό αναφέρεται:

«Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ηµερών, επιβάλλεται στην περίπτωση επεισοδίων µέσα στον αγωνιστικό χώρο εάν ο αγώνας διεκόπη οριστικά λόγω των επεισοδίων αυτών. Επίσης επιβάλλεται χρηµατικό πρόστιµο 8.800,00 €. Σε περίπτωση σοβαρών επεισοδίων µέσα στο γήπεδο (κερκίδες, αποδυτήρια κλπ.) αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα ή αµέσως πριν από την έναρξη ή αµέσως µετά την λήξη του που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα δυσφηµιστικά για το άθληµα, επιβάλλεται ποινή αποκλεισµού πέντε (5) αγωνιστικών ηµερών και χρηµατικό πρόστιµο 8.800,00 €».

Να υπενθυμίσουμε πως το 2010 μετά από αντίστοιχα επεισόδια που είχαν γίνει στον τέταρτο τελικό με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ (που επίσης δεν είχε ολοκληρωθεί) ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί με εννιά αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και 111.000 ευρώ πρόστιμο. Μετά την έφεση η ποινή είχε μειωθεί σε έξι αγωνιστικές.
Tags: BASKET , SLIDER