...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» » Χάινς: «Ερωτεύτηκα το μπάσκετ...»


-->Ο Κάιλ Χάινς, πρεσβευτής της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης ONE1TEAM της Εuroleague, σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

- Πώς ξεκίνησες να παίζεις μπάσκετ;

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ απλά επειδή ερωτεύτηκα το σπορ παρακολουθώντας το. Τα πρώτα δώρα που μου έκανε ο πατέρας μου ήταν μία μπάλα μπάσκετ και μία μπάλα αμερικανικού φούτμπολ. Πάντα με έσπρωχνε να ασχοληθώ με τον αθλητισμό. Εγώ ερωτεύτηκα το μπάσκετ παρακολουθώντας τους αγαπημένους μου παίκτες, όπως ο Μάικλ Τζόρνταν και ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ. Οραματιζόμουν τον εαυτό μου να παίζει επαγγελματικά όπως και αυτοί. Κάπως έτσι άρχισα να ερωτεύομαι το μπάσκετ».

- «Κόπηκες» από την ομάδα όταν ήσουν στην όγδοη τάξη στο Σχολείο του Μάλεν. Κάτι σαν αυτό επηρεάζει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση πολλών. Πώς κατάφερες να συμβιβαστείς με αυτό και τι έκανες για να γίνεις αυτός που είσαι σήμερα;

«Όταν ‘κόπηκα’ από την ομάδα, ήταν σίγουρα μία άσχημη εμπειρία. Μου πλήγωσε την αυτοπεποίθηση να μην μπορώ να είμαι με την ομάδα και να μη μπορώ να παίξω με τους συμπαίκτες μου. Ο πατέρας μου ήταν εκεί και με προέτρεψε να το δω από τη θετική πλευρά, να πάρω τα θετικά στοιχεία. Το χρησιμοποίησα σαν κίνητρο για να βελτιωθώ. Ήθελα να αποδείξω στους προπονητές και τους υπόλοιπους παίκτες ότι έκαναν λάθος που με ‘έκοψαν’ από την ομάδα. Πήρα κάτι αρνητικό και το έκανα θετικό. Και νομίζω ότι αυτό ήταν το κρίσιμο σημείο σε όλη μου την καριέρα, σε όλη μου τη ζωή. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, πιθανότατα δεν θα ήμουν ο άνθρωπος που είμαι σήμερα».

- Ποιά πιστεύεις ότι είναι τα οφέλη του μπάσκετ και των αξιών που το συνοδεύουν, που μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις κοινωνικές ικανότητες κάποιου;

«Νομίζω ότι το κυριότερο όφελος είναι ότι πρόκειται για ομαδικό σπορ, οπότε μαθαίνεις πως να συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους, να δουλεύεις καλά με άλλους ανθρώπους. Ακόμη σου μαθαίνει για την προετοιμασία και όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι επιτυχημένος. Σε βοηθάει πολύ επικοινωνιακά. Είναι τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα που έρχονται με το μπάσκετ. Νομίζω ότι είναι το κορυφαίο ομαδικό άθλημα. Σου μαθαίνει τόσα πολλά».
πηγή:xaros7.gr
Tags: