...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» BASKET » Ο άνθρωπος για τα δύσκολα


-->Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στην επιρροή του Βασίλη Σπανούλη στον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, αλλά ήρθαν τα δύο πρώτα παιχνίδια της προημιτελικής σειράς για να επιβεβαιώσουν πόσο πολύ λατρεύει τις δύσκολες καταστάσεις. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού στα δύο ματς με την Αναντόλου Εφές μετράει συνολικά 24 πόντους, 16 ασίστ, 10 ριμπάουντ και μόλις πέντε λάθη. Ο «Kill Bill» είναι απλώς απολαυστικός και όσο τα ματς δυσκολεύουν και η κρισιμότητά τους αυξάνεται τόσο περισσότερο ανεβάζει και αυτός τον δικό του ρυθμό.

Το κατόρθωμά του δεν είναι οι 25 αυτοί πόντοι με τους οποίους έχει φορτώσει το τουρκικό καλάθι, αλλά οι 16 ασίστ (περίπου 40 πόντοι, αφού έχει πασάρει και έτοιμα τρίποντα) και φυσικά τα ελάχιστα λάθη που κάνει. Είναι τρομερά δύσκολο για έναν παίκτη που έχει παίξει 65’ στα δύο παιχνίδια με όλη την αντίπαλη άμυνα να τον κυνηγάει σε κάθε γωνία του παρκέ, να έχει το καθαρό μυαλό και να πασάρει σωστά στους συμπαίκτες του χωρίς να χάνει την μπάλα. Τα δέκα ριμπάουντ που έχει μαζέψει είναι δείγμα της θέλησής του για να νικήσει η ομάδα του, αψηφώντας πρόσθετη ενέργεια που σπαταλάει και θα μπορούσε κάλλιστα να την… αποθηκεύει για την επίθεση.

Ο Σπανούλης κάνει τεράστια δουλειά και στο μη αγωνιστικό κομμάτι όμως. Χαρακτηριστικό είναι το σημείο στη δεύτερη περίοδο που μαζεύει τους τέσσερις συμπαίκτες του στο παρκέ κατά τη διάρκεια μίας διακοπής και τους συμβουλεύει.

ΠΗΓΗ : gavros.grTags: BASKET