...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» PODOSFAIRO , SLIDER » Γιατί ο Φουστέρ πρέπει να χωρέσει στην ενδεκάδα


Δυο συμμετοχές ως αλλαγή μετράει ο Νταβίντ Φουστέρ μετά την επιστροφή του. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έπαιξε περίπου ένα 20λεπτο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ κι ένα μισάωρο στη ρεβάνς του κυπέλλου με τα Γιάννενα, όπου πολλοί περίμεναν ότι ο Μίτσελ θα τον χρησιμοποιήσει βασικό. Τελικά τον έβαλε και πάλι αλλαγή, εκτιμώντας προφανώς ότι πρέπει να τον επαναφέρει σταδιακά στην ενδεκάδα.

Ότι θα τον επαναφέρει, όμως, προσωπικά τουλάχιστον το θεωρώ σίγουρο. Και ο λόγος είναι απλός: Ο Φουστέρ προσφέρει περισσότερα από κάποιους που έπαιζαν μέχρι τώρα βασικοί. Επειδή μάλιστα πολλοί θα πιστέψουν ότι αναφέρομαι στον Μασάντο, να διευκρινίσω ότι δεν αναφέρομαι στον Πορτογάλο ή μάλλον όχι μόνο στον Πορτογάλο. Αναφέρομαι σε ΟΛΟΥΣ τους παίκτες που έχουν παίξει στην τριάδα της μεσαίας γραμμής μέχρι τώρα και θεωρώ ότι ο Φουστέρ μπορεί να προσφέρει περισσότερα από τον καθένα ξεχωριστά.

Ο Φουστέρ δεν παίζει κόφτης, βέβαια, για να τον συγκρίνουμε με τον Φέισα ή τον Μοδέστο, αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι απλά θέμα προσώπων. Και γι' αυτό ακριβώς, μάλιστα, θεωρώ ότι ο Μίτσελ θα το γυρίσει σε κλασικό 4-2-3-1 προσεχώς, ώστε να χωρέσει τον πολύτιμο συμπατριώτη του στην ενδεκάδα. Πιστεύω δηλαδή ότι ο Μίτσελ  στα περισσότερα ματς μέχρι το τέλος θα βάλει τον Φέισα με τον Μασάντο (ή τον Μανιάτη) στην μεσαία γραμμή, για να παίζει ο Φουστέρ στη θέση του, ανάμεσα από τους δύο ακραίους επιθετικούς και πίσω από τον σέντερ φορ.

Με τον Ισπανό στη συγκεκριμένη θέση ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο δυνατός, κάτι για το οποίο νομίζω ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει πλέον. Ο Φουστέρ κάνει τρομερή δουλειά στον τομέα της πίεσης ψηλά, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να κερδίζει μπάλες και έξτρα επιθέσεις, είναι γρήγορος και σωστός στις μεταβιβάσεις του, οπότε βοηθάει και δημιουργικά, ενώ πέρα απ' όλα αυτά έχει και την δυνατότητα να απειλεί ουσιαστικά την αντίπαλη εστία. Με λίγα λόγια, ο Ισπανός κάνει πολλές δουλειές στον χώρο που κινείται και γι' αυτό ακριβώς είναι πολύτιμος.

Θεωρώ μάλιστα ότι ο Ολυμπιακός με τον Φουστέρ στην ενδεκάδα, θα είχε διαφορετική τύχη στους δύο αγώνες με την Λεβάντε (σ.σ. τέσσερα γκολ είχε πετύχει στα περσινά ευρωπαϊκά ματς.), αλλά δυστυχώς ο Νταβίντ έλειψε. Πλέον, όμως, έχει επιστρέψει και πρέπει να παίζει, διότι απλούστατα με αυτόν στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός είναι πολύ πιο δυνατός.

ΠΗΓΗ : olympiacos24.gr
Tags: PODOSFAIRO , SLIDER