...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» » Πειραιώτικη βραδιά στη Λέσχη του Ολυμπιακού


-->Εκδήλωση για τον Πειραιά στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού.

Μία ημέρα μετά τα 88α γενέθλια του Ολυμπιακού, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 στις 19:00, στην Ιστορική Λέσχη του Ολυμπιακού στην Μαρίνα Ζέας, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός και οι Θρησκευόμενοι Επιστήμονες, διοργανώνουν μία ξεχωριστή ΠΕΙΡΑΙΩΤΙΚΗ βραδιά.


Συζητάμε με τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο για το βιβλίο του «Εκ Πειραιώς», ύμνο στον Πειραιά που δίνει μυθιστορηματικά την ανθρωπογεωγραφία του Πειραιά της περιόδου 1947-1967 και αποτυπώνει την ψυχή του μεγάλου λιμανιού, την ταυτότητα της κάθε συνοικίας και γειτονιάς, τους χαρακτήρες των γνωστών και άγνωστων πρωταγωνιστών της πόλης, των καθημερινών ανθρώπων, όλων αυτών που σημάδεψαν την ιστορία της.

Όπως εξομολογείται στην προμετωπίδα του βιβλίου, «στον Πειραιά πατάω στεριά» με ό, τι σημαίνει αυτό, ενώ στο οπισθόφυλλο ο συγγραφέας σημειώνει με νόημα: «Όλα μπορείς να τα δεις και να τα κάνεις στον Πειραιά, όλα εκτός από ένα, να κάνεις τον ζόρικο».

Στην συνέχεια τραγουδάμε με τον Αντώνη Αινίτη, έναν από τους κορυφαίους του είδους, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του Πειραιά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Tags: