...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» BASKET » Μαρινάκης: «Σταθεροποίηση στην ευρωπαϊκή αφρόκρεμα»


-->Στόχος του Προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι να σταθεροποιηθεί ο Θρύλος στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ισπανική εφημερίδα «Marca», μεταξύ άλλων κάνει λόγο το 40ο πρωτάθλημα που θα κατακτήσει ο Ολυμπιακός σε λίγες μέρες, στον Βαλβέρδε και στο Μίτσελ, πως μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του Ισπανικού μοντέλου, τονίζοντας πως το προσωνύμιο  «Θρύλος» έχει έρθει μέσα από τους τίτλους που έχει κατακτήσει η ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου μας…

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca» είπε αρχικά:

«Η ομάδα μας είναι, μακράν της δεύτερης, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα. Έχουμε 39 πρωταθλήματα, τα οποία σε λίγες ημέρες θα γίνουν 40. Όλοι οι υπόλοιποι ελληνικοί σύλλογοι μαζί έχουν 37! Γι' αυτό εξάλλου το προσωνύμιο της ομάδας είναι Θρύλος και η μισή Ελλάδα υποστηρίζει τον Ολυμπιακό. Η προτίμησή μας στο ισπανικό μοντέλο, δεν είναι τυχαία επιλογή. Τόσο ο Ερνέστο Βαλδέρδε όσο και ο Μίτσελ, δεν είναι κάποιοι που εργάστηκαν κι εργάζονται στο σύλλογό μας για να δημιουργήσουν βασισμένοι στη φιλοσοφία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Σιγά σιγά γίνονται πρεσβευτές του ελληνικού ποδοσφαίρου και του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος και δίνει την ευκαιρία σε παίκτες και προπονητές να κατακτούν τίτλους και να συμμετέχουν ανελλιπώς στις μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ τους ανοίγει το δρόμο για την εθνική ομάδα. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε στο δυναμικό μας 15 διεθνείς ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι 7 είναι μέλη της εθνικής Ελλάδος»..

Στην συνέχεια είπε:

«Ένα εξίσου σημαντικό θέμα είναι η οικονομική ισχύ του συλλόγου μας, κυρίως γιατί ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία οτιδήποτε ελληνικό συνδέεται άμεσα με την οικονομική κρίση. Σε αυτό το αρνητικό οικονομικό τοπίο, ο Ολυμπιακός πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Financial Fair Play από την πρώτη στιγμή που αυτό εφαρμόζεται, δίχως μάλιστα να χρειαστεί περίοδο χάριτος. Παρά την οικονομική κρίση, έχουμε επενδύσει πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ στην ομάδα. Κατ' αυτόν τον τρόπο δεν έχουμε χρέη, ούτε έχουμε χρειαστεί οικονομική βοήθεια, κάτι που αποτελεί εξαίρεση αυτή τη στιγμή στην ποδοσφαιρική Ευρώπη».

Για τις ακαδημίες:

«Η επένδυσή μας στις Ακαδημίες είναι τεράστια. Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε ποδοσφαιρικές σχολές σε όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Αυστραλία) ούτως ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά τις αξίες του συλλόγου, με στόχο να αναπτυχθούν τόσο ως ποδοσφαιριστές όσο και ως προσωπικότητες».

Ολοκληρώνοντας ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι ο Ολυμπιακός να παραμείνει στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης:

«Και στην Ευρώπη ο σύλλογος μας έχει μεγάλη αναγνώριση. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ανήκουμε στις 10 ομάδες με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League. Αυτές οι εμπειρίες κατατάσσουν τον Ολυμπιακό στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ελίτ. Στόχος μου είναι η ομάδα να σταθεροποιηθεί στην ευρωπαϊκή αφρόκρεμα».
πηγή:xaros7.gr
Tags: BASKET