...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» BASKET » Πιο επιθετικός Ολυμπιακός


-->Ο Ζαρντίμ έφυγε γιατί δεν μπορούσε να παίξει επιθετικό ποδόσφαιρο. Είχε επιλέξει έναν πιο συντηρητικό τρόπο, θωρακίζοντας την άμυνα και κτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Επίσης είχε δυσκολία να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες και για αυτό στην Ευρώπη οι ερυθρόλευκοι είχαν καλύτερη εικόνα αφού έπαιζαν πιο ανοικτά οι αντίπαλοί τους.

Η απόφαση να έρθει ο Μίτσελ στο Μεγάλο Λιμάνι ελήφθη με προοπτική ο Ολυμπιακός να αρχίσει να παίζει επιθετικά. Μπορεί να μην έχει πολύ καιρό στον ερυθρόλευκο πάγκο ο Ισπανός όμως έχει καταφέρει το λίγο αυτό χρονικό διάστημα να δώσει έναν επιθετικό προσανατολισμό στο σύστημα που παίζει η ομάδα.

Η αλλαγή αυτή έχει γίνει σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια και μόνο σε ένα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η ομάδα αποκτάει αυτοματισμούς, καλύπτει χώρους και έχει πολυμορφία στην επίθεσή της.

Στην Τρίπολη ο Ολυμπιακός κόντρα στον Αστέρα τελείωσε με 19 τελικές. Στην Ξάνθη έγινε ίδιος αριθμός φάσεων. Με τον Άρη στο φαληρικό γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» σταμάτησαν στις 25. Και το Σάββατο στο Ηράκλειο ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 17.

Ο Ολυμπιακός δημιουργεί φάσεις με διάφορους τρόπους από στημένες φάσεις, από κάθετο ποδόσφαιρο και από τα πλάγια. Επίσης, έχει πολυφωνία και στα γκολ και στις τελικές φάσεις. Έχουν σκοράρει ήδη εφτά διαφορετικοί παίκτες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το παιχνίδι με τον Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης» όταν τις 25 ευκαιρίες τις είχαν μοιραστεί οι 10 από τους 14 ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν και στο Ηράκλειο οι 8 από τους 11 βασικούς.

Είναι φανερό ότι ο Ολυμπιακός αλλάζει φιλοσοφία. Το καλοκαίρι με τις προσθήκες που θα γίνουν η ομάδα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με παίκτες που θα ταιριάζουν στη φιλοσοφία του Μίτσελ. Ο Ισπανός θα κριθεί για το έργο του την επόμενη αγωνιστική χρονιά όταν θα έχει κάνει την προετοιμασία που θέλει και περάσει τη δική του φιλοσοφία.

Το επίσης σημαντικό είναι ότι προωθεί και καθιερώνει νέα παιδιά πάνω στα οποία θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός του μέλλοντος.
πηγη:olympiacos24.gr
Tags: BASKET