...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» » Μικρός απολογισμός και νέα αρχή με Μίτσελ.


  Ο Αντώνης Νικοπολίδης μας τελείωσε ως πρώτος προπονητής και καλύτερα. Δεν είναι δυνατόν να είναι έτοιμος μόνο με θεωρητικές γνώσεις για να αναλάβει σύλλογο τέτοιου επιπέδου.  Οι παίκτες όσο επαγγελματίες και να είναι χρειάζονται στον πάγκο ένα προπονητή με μεγάλη προσωπικότητα.   Να κερδίζει τον σεβασμό μόνο με την παρουσία του και όχι με πρόστιμα. Αυτό συμβαίνει μόνο με τους προπονητές με μεγάλη εμπειρία.
  Το «κακό» έγινε βέβαια. Χάθηκε το αήττητο. Νομίζω πάντως ότι οι περισσότεροι δεν νιώθαμε πολύ άνετα που ερχόταν το ρεκόρ με αυτές τις εμφανίσεις. Σχεδόν πάντα κακό πρώτο ημίχρονο, και στο δεύτερο τι γινόταν συνήθως; Έμπαινε αλλαγή και δεύτερος επιθετικός (ή και τρίτος κάποιες φορές) και άρχιζαν τα γεμίσματα… Φοβάμαι ότι παίζαμε χειρότερο ποδόσφαιρο και από την Εθνική, αλλά θα τα πούμε άλλη φορά για Εθνική.
  Με τον ατρόμητο όλα πήγαν στραβά. Χωρίς κίνητρο θαρρείς έπαιζαν οι παίχτες. Με ατομικές προσπάθειες κυρίως. Κάτι πάει να κάνει ο Μασάντο. Αλλά γενικά όλοι κάτω του μετρίου. Και στο δεύτερο μέρος ήρθαν και οι λάθος αλλαγές. Να μην τον κρίνουμε αυστηρά όμως.
  Για να πάμε και στον καινούργιο…  Αυτό που με κάνει αισιόδοξο είναι ότι ήταν στις επιλογές του καλοκαιριού για τη θέση του προπονητή. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι λύση ανάγκης. Είναι από τις επιλογές που η διοίκηση έβλεπε σοβαρά. Και ενδεχομένως να ήταν και πιο ψηλά στη λίστα από τον Ζαρντίμ.
  Είναι  προπονητής με προσωπικότητα ο Μίτσελ; Έχει εμπειρία; Σαν προπονητής σε μεγάλες ομάδες δεν θα το έλεγα. Οι κακές γλώσσες θα πουν ότι έχει περισσότερη εμπειρία σαν σχολιαστής. Από προσωπικότητα; Κουβαλάει σίγουρα το όνομα του μεγάλου παλιού ποδοσφαιριστή. Είμαι περίεργος να ακούσω τα σχόλια των παικτών του για το περιβόητο περιστατικό με τον Βαλντεράμα.
  Θα φανούν όλα στο γήπεδο, όπως πάντα. Τι θέλουμε από τον νέο προπονητή; 4-3-3 ή 4-2-3-1. Νομίζω αυτό δεν έχει μεγάλη σημασία. Τα είπαμε και στο πρώτο άρθρο. Γρήγορο παιχνίδι θέλουμε. Τεχνίτες ποδοσφαιριστές που να έχουν αναπτύξει αυτοματισμούς μεταξύ τους. Να ξέρουν πότε να πασάρουν και πότε να κάνουν ατομική προσπάθεια.
   Θέλουμε να εξελίξει και τους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές. Δεν είναι ανάγκη να πάνε δανεικοί για να βελτιωθούν. Και τώρα που δεν είναι πάνω από το κεφάλι της ομάδας σαν δαμόκλειος σπάθη η ανάγκη για το αποτέλεσμα, μπορούν να πάρουν χρόνο συμμετοχής.
   Ξεκινάει με δύσκολα πάντως. Είναι γνωστό το πρόγραμμα. Για το πρωτάθλημα μετακινήσεις σε έδρες δυσκολοκατάβλητων ομάδων, ενώ εμβόλιμα υπάρχει και η Λεβάντε. Και εδώ που τα λέμε αυτά είναι τα κρίσιμα παιχνίδια. Ελπίζω η εμπειρία του από το ισπανικό πρωτάθλημα να μας βοηθήσει.
   Καλή τύχη κ. Μίτσελ.

-->
Tags: