...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» » «Αδέρφια, ζείτε ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ»


«Αδέρφια, ζείτε»

Πλήθος κόσμου απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της Θύρας 7 στο μνημόσυνο για την τραγωδία που σημειώθηκε στις 8/2/1981. Προτροπές στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού για νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Μπορεί να έχουν περάσει 32 χρόνια από την τραγωδία στη «Θύρα 7», αλλά η συγκινησιακή φόρτιση στην ατμόσφαιρα είναι κάθε χρόνο έντονη στο μνημόσυνο για τους 21 φιλάθλους που έχασαν τη ζωή τους στις 8 Φεβρουαρίου του 1981 μετά τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ.

Περισσότερα από 1.000 άτομα ήταν παρόντα για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Μαρινάκης, η ηγεσία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά και σύσσωμες οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, όπως και των υπολοίπων τμημάτων του Ολυμπιακού. Η ιαχή «αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε» δόνησε αρκετές φορές την ατμόσφαιρα, όπως και οι προτροπές στην ομάδα μπάσκετ του συλλόγου εν όψει των δύο αγώνων με τον Παναθηναϊκό την επόμενη εβδομάδα.

Παρόντες ήταν επίσης αρκετοί εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, όπως βουλευτές Πειραιά, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, αλλά και ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Μετά το μνημόσυνο το «Μνημείο Θυμάτων της Θύρας 7» κατακλύστηκε από στεφάνια και λουλούδια, ενώ ικανοποιητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία που έγινε για τέσσερις ώρες στο χώρο του Μουσείου.

-->
Tags: