...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» PODOSFAIRO » Αν δεν εξαφανιστεί το... φάντασμα του Βαλβέρδε-->Το παρελθόν είναι οδηγός για το μέλλον, λένε. Εκτός αν είσαι τόσο κολλημένος με το παρελθόν, επομένως δεν θα χρειαστείς ποτέ οδηγό. Αρα δεν θα βρεθείς ποτέ στο μέλλον, θα είσαι πάντα στο παρελθόν.

Ποιο είναι το παρελθόν και ποιο το μέλλον για τον Ολυμπιακό; Ο Βαλβέρδε από τη μία και ο κάθε νέος προπονητής από τον άλλη. Αν τον «Βάσκο» τον δούμε ως οδηγό για το μέλλον, τότε έχουμε πολλές ελπίδες το καλό, το γρήγορο και πολλές φορές θεαματικό ποδόσφαιρο, να επιστρέψει στο Καραίσκάκης Αν, όμως, κολλήσουμε στον Βαλβέρδε ή πιστέψουμε ότι μπορούμε να ξαναζήσουμε το παρελθόν, τότε πάπαλα.

Κοντολογίς αν δεν εξαφανιστεί το... φάντασμα του Βαλβέρδε και όσο θα υπάρχει σύγκριση με τον πρώην τεχνικό, όχι μόνο ο Μίτσελ, αλλά και ο τεράστιος Μουρίνιο θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Είναι αλήθεια ότι δεν είναι και εύκολο να ξεχαστεί ένας προπονητής -και κυρίως η ομάδα που παρουσίασε -τόσο εύκολα. Ομως, δεν είναι δυνατόν να ξαναζήσουμε το ίδιο πράγμα. Μπορεί να ξαναζήσουμε στιγμές, ενδεχομένως και καλύτερα πράγματα από την εποχή Βαλβέρδε. Οχι όμως το ίδιο πράγμα...

Με τον Μίτσελ αυτό περιμένουν όλοι. Και ως ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει ποδοσφαιρικά σε μια ομάδα που δεν της αρκεί απλά μια νίκη, αλλά χρειάζεται αυτή να συνοδεύεται και από σπουδαίο ποδόσφαιρο, όλοι θεωρούν ότι με την πρόσληψή του ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν μπορεί, όμως, σε καμιά περίπτωση να αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης, ο Μίτσελ φημίζεται στην Ισπανία ότι είναι ο προπονητής των παικτών. Εκείνος που προωθεί το ιδιαίτερο και πολλές φορές επιτρέπει και την ατομική ενέργεια, που κάποιες φορές επιζητά την εξεζητημένη προσπάθεια. Σε αντίθεση με τον Βαλβέρδε που ήθελε όλοι να κινούνται στον αστερισμό του ομαδικού πνεύματος.

Θα πρέπει, όλοι, να περιμένουμε. Για μένα η επόμενη χρονιά θα είναι το ζητούμενο. Από δω και πέρα, υπάρχει χρόνος να δουλέψει η ομάδα με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να φανούν τα όποια κενά, να αποκαλυφτούν οι όποιες ελλείψεις και να τονιστούν τα αδύναμα σημεία προκειμένου να υπάρξουν οι σχετικές διορθώσεις.

Αν όλα αυτά, μάλιστα, συνοδευτούν και με μια πρόκριση στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ επί της Λεβάντε, τότε θα είναι όλα υπέρ της νέας τάξης πραγμάτων. Και το θέτω αυτό ως θέμα, διότι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαπιστώνω ότι οι περισσότεροι πιστεύουν πως ο Ολυμπιακός θα έχει εύκολο έργο κόντρα στους Ισπανούς. Σε ευρωπαϊκή διοργάνωση φίλοι μου δεν υπάρχει ποτέ μα ποτέ εύκολο παιχνίδι. Οτι ποιοτικά ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, αυτό δεν αμφισβητείται. Δεν του εξασφαλίζει, όμως, την πρόκριση. Αυτή πρέπει να μοχθήσεις για να την πάρεις. Για να ξέρουμε τι λέμε...

ΥΓ.: Ολος ο Ολυμπιακός κόσμος ήταν εκεί. Αθλητές, παράγοντες απ’ όλα τα αθλήματα. Φώναξαν όλοι μαζί: «Αδέρφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε». Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στη χώρα.

ΥΓ.2: Επιστροφή Αβραάμ και στο «Καραϊσκάκης».

ΥΓ.3: Ο Μίτσελ ξέρει τι σημαίνει μεγάλη ομάδα και κυρίως πώς συνδυάζεται η κατάκτηση τίτλων με το καλό ποδόσφαιρο. Αν, λοιπόν, δεν υπάρξουν αναποδιές, τότε μάλλον ο Ολυμπιακός έχει βρει τον άνθρωπό του.

πηγη:olympiacos24.gr
Tags: PODOSFAIRO