...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» POLO/VOLLEY , SLIDER » Ζελενίτσας: «Με την πρόκριση, άλλη μια μεγάλη επιτυχία για τους Νέους»


Ο Χαράλαμπος Ζελενίτσας υπήρξε προπονητής της ακαδημίας του Ολυμπιακού και γνωρίζει από πρώτο χέρι την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο στρατόπεδο των "ερυθρολεύκων".

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων, μίλησε στο olympiacos24.gr για τη θαυμάσια πορεία των νέων του Ολυμπιακού και τόνισε ότι τα παιδιά μπορούν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο της Άντερλεχτ και να φτάσουν σε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία:

"Είναι μία επιτυχία της ομάδας που συμμετέχει σε μια τέτοια διοργάνωση και μάλιστα κατάφερε να φτάσει στη φάση των "16". Νομίζω ότι τα παιδιά είναι προσηλωμένα, έχουν δείξει χαρακτήρα όλο αυτό το διάστημα και θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν το πλάνο που δεν είναι άλλο από το στόχο τους, το στόχο της πρόκρισης. Με την πρόκριση, θα έχουν κάνει ακόμα μία μεγάλη επιτυχία".

Πόσο σημαντικό όμως είναι για μία ομάδα όπως αυτή των Νέων του Ολυμπιακού να φτάνει μέχρι τους "16" της διοργάνωσης του nextGen series; Ο κος Ζελενίτσας υποστήριξε τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στη διοργάνωση:

"Εγώ νομίζω ότι και μόνο η συμμετοχή της ομάδας ήταν σπουδαία γιατί έδωσε στα παιδιά τα ερεθίσματα να παίρνουν παραστάσεις τόσο υψηλού επιπέδου. Ο Ολυμπιακός είχε πολύ καλές εμφανίσεις στον πρώτο γύρο, κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες και τώρα έχουν να αντιμετωπίσουν την Άντερλεχτ. Εάν καταφέρουν και την περάσουν, σαφέστατα είναι ακόμη ένα θετικό ερέθισμα γι'αυτά τα παιδιά να προσπαθήσουν περισσότερο και βέβαια για τον Ολυμπιακό και τη διοίκηση του που επενδύει σε τέτοιες διοργανώσεις".

Πώς εισπράττει ένα ομοσπονδιακός προπονητής το πλάνο μιας ομάδας, όπως είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος με τον Μίτσελ στον πάγκο του, επενδύει σταθερά πλέον σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής; Ο κος Ζελενίτσας εδώσε εδώ μια χαρακτηριστική απάντηση:

"Έχω ξαναπεί ότι, όταν γίνεται προγραμματισμένα η συμμετοχή ενός παίκτη σε επίπεδο πρώτης ομάδας. τότε σίγουρα αυτός ο παίκτης θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να αφομοιώσει τα στοιχεία που επιθυμεί ο προπονητής τους. Το σίγουρο για εμάς, που βρισκόμαστε σε επίπεδο εθνικής ομάδας είναι ότι όταν ποδοσφαιριστές σε νεαρή ηλικία λαμβάνουν τόσο υψηλές παραστάσεις σε ένα τέτοιο επίπεδο, σαφώς έρχονται πολύ πιο έτοιμοι και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις της Εθνικής ομάδας και έτσι για μας είναι πολύ θετικό αυτό".


πηγη:xaros7.gr
-->