...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» PODOSFAIRO , SLIDER » Μίτσελ: «Ο κόσμος μας είναι απίστευτος.... συμμερίζομαι την άποψη του!»Ο Μίτσελ μία ημέρα μετά το ευρωπαϊκό αντίο,μίλησε στο novasports.gr για την επόμενη ημέρα στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε πως συμμερίζεται την άποψη του κόσμου και αναφέρθηκε στο όνειρο που έχει για την ομάδα του Πειραιά.

Πόσο δύσκολη είναι η επόμενη ημέρα από έναν ευρωπαϊκό αποκλεισμό, με τον τρόπο μάλιστα που ήρθε;

«Πάντα, μετά από μία ήττα, η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη. Πάντα προσπαθείς να επανέλθεις, να συγκεντρωθείς στις επόμενες υποχρεώσεις σου. Δεν μπορείς να σταματήσεις στον αθλητισμό, ακόμη και μετά από μία νίκη, πόσο μάλλον μετά από μία ήττα».

Το γεγονός πως αναλάβετε την ομάδα μεσούσης της περιόδου, διευκολύνει το έργο που θα έχετε από εδώ και έπειτα για τη διόρθωση των αδυναμιών των «ερυθρόλευκων» στα ευρωπαϊκά παιχνίδια;

«Ναι, ήταν μία προσφορά που μου έκανε ο Ολυμπιακός. Αλλά ήταν και μία δική μου απόφαση, να έρθω στη μέση της χρονιάς. Τώρα έχω την ευκαιρία και το χρόνο να δω και να μάθω κάποια πράγματα, για να προγραμματίσω στη συνεχεία ορισμένα πράγματα, ώστε να λειτουργεί στο μέλλον ιδανικά ο Ολυμπιακός.

Βλέπω, λοιπόν, πολλά θετικά στοιχεία για το πώς λειτουργεί αυτός ο σύλλογος, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές. Όπως και κάποια αρνητικά, αν και δε θέλω να πω ακριβώς αρνητικά, καθώς και κάποια πράγματα τα οποία θέλω να προσαρμόσω στην ομάδα».

Σίγουρα, ένα απ' τα θετικά θα είναι ο κόσμος, ο οποίος έδειξε να πιστεύει περισσότερο από όλους στην ανατροπή γεμίζοντας το Καραϊσκάκη, παρά το σκορ του πρώτου αγώνα με την Λεβάντε. Θα θέλατε να σχολιάσετε την παρουσία του κόσμου;

«Το κοινό μας, ο κόσμος μας είναι απίστευτος. Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο συμπαραστέκεται στην ομάδα. Και είναι ένας κόσμος ο οποίος σε κάνει να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν δικαιολογία ότι δεν μας ακολουθεί, ότι δεν έχουμε τη στήριξή του. Αυτό δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους παίκτες το γεγονός πως έχουν τον κόσμο πάντα στο πλευρό τους. Και είναι ο λόγος για τον οποίο οι παίκτες αισθάνονται πάντα απογοητευμένοι μετά από μία ήττα. Όμως κυρίως γιατί δεν κατάφεραν να δώσουν στον κόσμο μία χαρά».

Πράγματι, ο κόσμος απογοητεύτηκε. Και ένα σύνθημα που ακούστηκε στο γήπεδο Καραϊσκάκη είναι ότι αλλιώς ονειρεύεται τον Ολυμπιακό. Εσείς πως ονειρεύεστε τον Ολυμπιακό;

«Συμμερίζομαι την άποψη του κόσμου. Είναι φυσικό να θέλουν να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα. Να τα πηγαίνουμε καλά στις εγχώριες διοργανώσεις. Όμως, το μεγαλύτερο όνειρό μου είναι ίδιο με αυτό που έχει ο κόσμος. Ο κόσμος ονειρεύεται να δει τον Ολυμπιακό να παίζει σε ένα άλλο επίπεδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ίδιο είναι το όνειρό μου, αλλά φαντάζομαι και των παικτών».

Βεβαίως, μετά από μεγάλες απογοητεύσεις, ελλοχεύει ο κίνδυνος απαξίωσης του ρόστερ; Αισθάνεστε ότι θα πρέπει να λειτουργήσετε και ως ασπίδα για το δυναμικό που έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός, ενόψει του υπολοίπου της περιόδου;

«Σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις, είναι πολύ λογικό ο κόσμος να απογοητεύεται και να μην πιστεύει τόσο πολύ στους παίκτες. Όμως έτσι είναι η ζωή του αθλητή. Πρέπει να προσπαθήσει να ανακάμψει. Πρέπει να προσπαθήσει να μαζέψει τις δυνάμεις του και να αλλάξει την κατάσταση υπέρ του.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε να πρωταγωνιστούμε στην Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας και να είμαστε ακόμα καλύτεροι και στο δικό μας πρωτάθλημα, δεν μπορούμε να ξαφνιαζόμαστε από τέτοιες καταστάσεις».

Η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση μπορεί να σας βοηθήσει για να στηρίξετε κυρίως ψυχολογικά την ομάδα, τους παίκτες σας;
«Το παιχνίδι αυτό είναι μία τέλεια ευκαιρία, απέναντι σε έναν αντίπαλο τον οποίο πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Ήταν πάντα ένας απ' τους μεγάλους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Θέλουμε, λοιπόν, τη νίκη γιατί είναι μία ευκαιρία να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά μας».    

Για τον επόμενο αντίπαλό σας, τον Άρη, τι εικόνα έχετε;

«Ο Άρης βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία δύσκολη βαθμολογικά θέση. Όμως, αυτό είναι το μόνο αρνητικό που έχει. Δε θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να πούμε πως ο Άρης έρχεται έχοντας ήδη χάσει το παιχνίδι γιατί παίζει απέναντι στον Ολυμπιακό. Θα έρθει για να τα δώσει όλα και να πάρει τη νίκη. Και εμείς πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε τη νίκη.

Δεν πρέπει να κοιτάμε τη βαθμολογική διαφορά που έχουμε. Αλλά πρέπει να κοιτάμε τι ομάδα είμαστε και που πρέπει να φτάσουμε».

Και μία διευκρίνιση: σκοπεύετε έως το τέλος της περιόδου να δώσετε ευκαιρίες στο σύνολο των ποδοσφαιριστών σας; Αν και είστε λίγα ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού, έχετε χρησιμοποιήσει ουκ ολίγους παίκτες.

«Ήταν πάντα χαρακτηριστικό στοιχείο της καριέρας μου, σε όποια ομάδα και αν ήμουν, να ασχολούμαι με τους νεαρούς παίκτες, αλλά και τους βετεράνους. Να δίνω ευκαιρίες σε όλους τους παίκτες, είτε προέρχονται απ' την Ακαδημία, είτε είναι παίκτες της πρώτης ομάδας. Όλοι οι παίκτες ξέρουν ότι θα πάρουν την ευκαιρία τους. Και όποιος την εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία, θα συνεχίσει να παίζει. Πιστεύω πως είναι ένας τρόπος να υπάρχει συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Μία ξεκάθαρη περίπτωση είναι η χθεσινή, ανάμεσα στον Λυκογιάννη και τον Χολέμπας. Και οι δύο παλεύουν για την ίδια θέση. Και αυτό που είδαμε απ' τον Χολέμπας χθες, ήταν μία αποκάλυψη. Είναι αυτός ο Χολέμπας τον οποίο θέλουμε».


πηγη:xaros7.gr
-->
Tags: PODOSFAIRO , SLIDER