...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» BASKET , SLIDER » Σε αναμονή της απόφασης της ΕυρωλίγκαςΣτον  Ολυμπιακό περιμένουν την απόφαση του αθλητικού δικαστή της Ευρωλίγκας για την τύχη του αγώνα με τη Σιένα.

Από σήμερα μετρά η αντίστροφη μέτρηση για την τελική τύχη του αγώνα με τη Σιένα για το Top 16, καθώς το  αργότερο μέχρι την Τετάρτη, αλλά πιθανώς ακόμη και μέσα στη μέρα αναμένεται η απόφαση του αθλητικού δικαστή για το αν η αναμέτρηση της Παρασκευής θα επαναληφθεί ή το αρνητικό αποτέλεσμα (72-74) θα διατηρηθεί και μετά την ένσταση των «ερυθρολεύκων».

Από  σήμερα το σχετικό υπόμνημα των πρωταθλητών Ευρώπης θα βρίσκεται στα γραφεία της Ευρωλίγκας και τη διάθεση του αθλητικού δικαστή που θα εξετάσει την υπόθεση και θα αποφανθεί.

Η θέση  του Ολυμπιακού είναι πως η εξέλιξη του αγώνα αλλοιώθηκε από το σταμάτημα του χρονομέτρου για κάτι παραπάνω από τρία δευτερόλεπτα δίνοντας χρόνο στη Σιένα να εκδηλώσει επίθεση και να φτάσει στο νικητήριο καλάθι. Υπάρχει, δε, και το δεδικασμένο του αγώνα της Γκέτινγκεν με την Μπεσίκτας προ διετίας στο Eurocup, όπου σε μία παρόμοια περίπτωση είχε αποφασιστεί η επανάληψη όλου του ματς.

Με  τη σειρά της, η Σιένα  έχει τα δικά της επιχειρήματα, με κυριότερο, ότι η διακοπή του χρονομέτρου δεν επηρέασε μόνο τον Ολυμπιακό αλλά και τη δική της ομάδα, καθώς, όπως λένε οι Ιταλοί αν είχαν λιγότερο χρόνο στη διάθεσή τους θα μπορούσαν και πάλι να φύγουν νικητές από το ΣΕΦ.

Σιγουριά για το αποτέλεσμα της απόφασης δεν μπορεί να υπάρξει και το δεδομένο είναι, ότι αν διατηρηθεί το αποτέλεσμα του αγώνα, τότε ο   Ολυμπιακός θα βρεθεί σε δύσκολη θέση και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να μην χάσει το τρένο των προημιτελικών, αν και υπάρχουν ακόμη δέκα ματς μπροστά του και όλα διορθώνονται.

Αν όμως τελικά η απόφαση είναι «επανάληψη», τότε θα πρέπει να   οριστεί το ματς, καθώς πρέπει να γίνει πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και στη μοναδική διακοπή που υπάρχει (μεταξύ έκτης κι έβδομης αγωνιστικής) στο Top 16, ο Ολυμπιακός έχει ματς πρωταθλήματος και τον τελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ενώ η Σιένα το Final 8 του ιταλικού Κυπέλλου.

πηγη:xaros7.gr

-->
Tags: BASKET , SLIDER