...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» POLO/VOLLEY , SLIDER » Δεληγιάννης: «Δύσκολη η απόφαση να αποχωρήσω»Ο  Νίκος Δεληγιάννης, ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού της ομάδας πόλο, φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, έδωσε τις συμβουλές του στους σπουδαστές και απάντησε στις ερωτήσεις τους, μυώντας τους στο χώρο της υδατοσφαίρισης.

Αναλυτικά τα όσα συζήτησε με τους σπουδαστές:

«Μετά τα 30 σκέφτεσαι να σταματήσεις, ειδικά όταν έχεις κατακτήσει πολλά πράγματα. Τα τρία τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα με τις ομάδες και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Όλα αυτά σε κουράζουν, είναι εξωγενείς παράγοντες που σε κάνουν να σκέφτεσαι πως θέλεις να αποχωρήσεις από το χώρο. Ωστόσο, στη δική μου περίπτωση τα πράγματα εξελίχτηκαν καλά, υπήρξαν άνθρωποι που με πίστεψαν».

«Το να κληθώ στην Εθνική και να παίξω για μένα είναι μεγάλη χαρά. Πλέον απολαμβάνω το άθλημα. Όταν έχεις την εμπειρία και όταν ήδη έχεις κατακτήσει όλα όσα θέλεις, τότε παίζεις χωρίς πίεση, ανησυχία και άγχος. Αφοσιώνεσαι μόνο στο παιχνίδι σου και το απολαμβάνεις. Το να συνεχίσω να αγωνίζομαι ήταν η εύκολη απόφαση, η δύσκολη θα είναι αυτή που πρέπει να πάρω για να σταματήσω , η οποία μάλιστα θα γίνει όπου να’ ναι».

Για το τι θα κάνει μετά την αποχώρησή του:
«Δεν έχω σκεφτεί την προπονητική, δεν το έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν μπορώ και να το αποκλείσω. Με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με μικρά παιδιά».

Για την Εθνική ομάδα:
«Θέλαμε αυτή η συμμετοχή μας να είχε άλλη κατάληξη. Στα πρώτα τρία παιχνίδια δείξαμε ότι είχαμε τη δυνατότητα, όμως στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου ξεφουσκώσαμε ψυχολογικά. Ήταν μεγάλη απογοήτευση για εμάς αυτή η εξέλιξη».

Για τον τεχνικό της Εθνικής:
«Η λογική λέει ότι όσο πιο νωρίς τακτοποιήσεις τα πράγματα, τόσο καλύτερα είναι. Η Ομοσπονδία θα πρέπει να διευθετήσει το θέμα άμεσα, γιατί ο προπονητής είναι πολύ σημαντικός, όχι μόνο για την Εθνική, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και για το μέλλον του σπορ. Όσο πιο γρήγορα βρεθεί τεχνικός, τόσα καλύτερα θα είναι. Βέβαια η επιλογή πρέπει να γίνει με αυστηρά κριτήρια»

Για το αν είχε πρόταση από το εξωτερικό:
«Υπήρχε μια εποχή που ήμουν πιο νέος που το είχα ψάξει. Βέβαια πρόθεσή μου ήταν να παίζω σε μία μεγάλη ομάδα όχι απαραίτητα του εξωτερικού. Είχα την τύχη να πάω στον Ολυμπιακό και την πρώτη μου χρονιά να στεφθώ πρωταθλητής και να αποκτήσω όλα όσα ήθελα».

Για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος:
«Το παιχνίδι δεν το ξεχνάς ποτέ. Η καθημερινότητα του αθλητή είναι πολύ δύσκολη. Πλέον, το κάθε παιδί που θα θέλει να ασχοληθεί με το χώρο, θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι θα πρέπει να σπουδάσει, να ασχοληθεί με άλλα πράγματα και ταυτόχρονα με το πόλο».


πηγη:xaros7.gr
-->