...

Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

You Are Here: Home» » Αντώνης ή …


Του κώστα...

Τις τελευταίες μέρες συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επιλογή του νέου προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού. Σε εξέλιξη είναι συζητήσεις με τους Μίτσελ, Όλτρα και Μανθάνο, με τον πρώτο (πρώην τεχνικό της Σεβίλης  να είναι πιο κοντά.
Ο πενηντάχρονος παλαίμαχος άσος της Ρεάλ κάλυπτε τη δεξια πλευρά της μεσαίας γραμμής.
Σαν προπονητής πέρασε από την Ράγιο Βαγιεκάνο την σεζόν 2005-06, την Ρεάλ Μαδρίτης Β την σεζόν 2006-07 και την Χετάφε την διετία 2009-2011. Από πέρυσι και μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν τεχνικός στην Σεβίλλη. Του αρέσει περισσότερο το 4-3-3 ή το 4-2-3-1 ανάλογα με τους παίκτες που διαθέτει.
 Προτιμά την ανάπτυξη από τα άκρα, γι’αυτό και θέλει γρήγορα εξτρέμ.
Θέλει η ομάδα του να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και να αναγκάζει τον αντίπαλο να προσαρμόζεται σε αυτόν και όχι το αντίθετο.
Έχει επηρεαστεί προπονητικά από τους παλιούς τεχνικούς της Ρεάλ που είχε την τύχη να γνωρίσει από κοντά: Λέο Μπενάκερ, Μπενίτο Φλόρο και Ράντομιρ Αντιτς.
 Το θέμα απασχολεί και τους φίλους της ομάδας, με το δίλημμα Αντώνης Νικοπολίδης ή κάποιος άλλος; Ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα αγαπητός και χαίρει εκτίμησης όμως η εμπειρία του ως προπονητής είναι πολύ μικρή. Υπάρχει λοιπόν ο κίνδυνος να «καεί» σαν επιλογή περισσότερο, γιατί ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος ακόμα και με διατήρηση του αήττητου φαντάζει σχετικά εύκολος.
Κατά τη γνώμη μου η ομάδα πρέπει να προχωρήσει στην επιλογή ενός νέου τεχνικού με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Η περίοδος Ζαρντίμ έδειξε ότι δεν αρκεί ο προπονητής να είναι νέος, φιλόδοξος και πολλά υποσχόμενος. Πρέπει να είναι λάτρης και του στυλ παιχνιδιού που ταιριάζει στην ομάδα. Γρήγορες μεταβιβάσεις, πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου και μετά το κλέψιμο της μπάλας ανάπτυξη με κάθετες πάσες και διεισδύσεις.
   Όσον αφορά το χρόνο της αλλαγής του προπονητή, καλύτερα να γίνει σύντομα. Έτσι θα έχει το χρόνο ο νέος τεχνικός να δει όλους τους παίκτες, να αποφασίσει ποιους θα κρατήσει, να δει τι προσθήκες χρειάζονται και να μην περιμένει τα πρώτα επίσημα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου για να κατασταλάξει σε σχήμα και άτομα.
   Τον Αντώνη μπορούμε να τον δούμε αργότερα. Αν και, κατά τη γνώμη μου, προηγείται ένας άλλος παλιός παίκτης του Ολυμπιακού. Ο «μουστάκιας» Νίκος Αναστόπουλος. Έχει πάνω από δεκαπέντε χρόνια εμπειρία και φαίνεται να ανεβαίνει σκαλοπάτι-σκαλοπάτι.  

-->
Tags: